fbpx

Sensul principal pentru care o asfel de deschidere va fi extrem de utila este dat de cazul in care spatiul disponibil este restrans in sensul de a permite rabatarea la interior a unui canat batant.

Miscarea pe care canatul o va face este controlata prin utilizarea unei feronerii speciale. In prima instanta se indeparteaza canatul de toc si ulterior este permis utilizatorului sa il culiseze (gliseze) spre si peste canatul alaturat.

Acest ultim canat are de regula o dimensiune similara si este in general un canat fix. Intreaga procedura de deschidere culisanta se executa cu minimum de efort din partea beneficiarului in pofida faptului ca se creaza senzatia de dislocare a unui intreg canat.

Aceasta senzatie este datorata faptului ca aceste tip de deschidere culisanta nu este atat de des intalnita. In legatura cu variantele de intretinere pentru deschiderea culisanta de fereastra termopan se pot face atat dinspre exterior, dar si din interior cu ajutorul unor dipozitive de curatare cu extensie.

Per total ramane avantajul important legat de eliminarea completa a necesitatii unui spatiu disponibil la interior asa cum este necesar pentru deschiderea batanta sau deschiderea oscilo-batanta.

Leave a comment

Apel WhatsApp